Het aantal ‘traditionele’ benzine- en dieselauto’s neemt wereldwijd af, het aantal elektrische auto’s neemt toe. Bij Berkleba houden we onze ogen altijd geopend, op zoek naar kennis en innovaties binnen de markt. We spelen dan ook graag in op deze ontwikkeling binnen de automotive market en het doet ons goed om weer een nieuw product in ons assortiment aan te kunnen kondigen: Electrical Vehicle tape. De naam van het product zegt het al, een tape speciaal voor elektrische auto’s.

EV tape

Waarom deze nieuwe tape?

Onder de motorkap zien elektrische auto’s er aanzienlijk anders uit dan benzine- en dieselauto’s. De bekabeling is van een ander materiaal gemaakt, omdat de kabels in een elektrische auto veel hogere temperaturen aan moeten kunnen dan de conventionele kabels. Ze leveren de stroom aan voor de aandrijving van de motor en worden dus veel heter. Dit betekent dat kabelbundeltape voor elektrische voertuigen hogere temperaturen aan moet kunnen dan de traditionele kabelbundeltape. Want het laatste wat je wilt is dat kabels gaan smelten of zelfs in brand vliegen. Daarom is deze speciale Electrical Vehicle tape ontwikkeld. Een tape met een temperatuurbereik van -40°C tot maar liefst 150°C.

De belangrijkste kenmerken

De Electrical Vehicle tape is te herkennen aan zijn oranje kleur. Oranje is de standaard kleur voor elektrisch aangedreven voertuigen. Je brengt de tape met veel gemak aan doordat hij erg flexibel is. Electrical Vehicle tape is schuur-, rot- en verouderingsbestendig en heeft een zeer sterke hechting. Bovendien werkt de tape geluiddempend en heeft deze een hoge weerstand tegen scheuren. De Electrical Vehicle tape is vanaf nu te vinden op onze website.