Als jij als professional werkt in de sign- en display industrie, carrosseriebouw, automotive, marine of bouw kan het niet anders zijn dan dat je met regelmaat zware materialen verlijmt. Lijmklemmen, fixeertape of stempels moeten daarbij zorgen dat materialen op hun plek blijven tot de lijm is uitgehard. Je hebt veel spullen nodig om zware materialen te verlijmen en het kost vaak veel tijd om met behulp van lijm materialen met elkaar te verbinden.

Na het aanbrengen van de lijm moet namelijk rekening gehouden worden met twee belangrijke factoren. Allereerst de open tijd. Een lijm moet worden aangebracht en gefixeerd voordat deze tijd is verstreken. Een tweede belangrijke factor is het curen van de lijm. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de handvasttijd. Dit kan (afhankelijk van het type lijm) enkele minuten tot een paar dagen duren. In het geval van een één-componenten-lijm is dit vaak een meerdaags proces. Hulpmiddelen zoals lijmklemmen, stempels of tape zijn bij het gebruik van een lijm met een open tijd van 10 minuten en een handvasttijd van een dag dan ook onmisbaar om te zorgen dat de lijmdelen niet verzakken.

Bmsp900

 

Met het gebruik van onze nieuwe BMSP900 High tack MS-Polymeerlijm

zijn deze hulpmiddelen gelukkig niet langer nodig!

.

Direct handvast

BMSP900 ontzorgt jou als professional door zijn brede inzetbaarheid. Deze veelzijdige en zeer sterke constructie- en/of montagelijm hecht namelijk op praktisch alle materialen. Door zijn extreem hoge aanvangskleefkracht zitten de lijmdelen direct na het fixeren handvast. Lijmklemmen, fixeertape of stempels zijn met het gebruik van deze lijm dus niet meer nodig! BMSP900 is erg flexibel waardoor akoestische en mechanische trillingen goed geabsorbeerd worden. Na volledige uitharding kun je deze MS-Polymeerlijm perfect schuren en/of slijpen. En last but not least: BMSP900 is vrij van isocyanaten waardoor gezondheidsrisico’s door chemicaliën uitgesloten zijn.

Klinkt dit allemaal te mooi om waar te zijn? Bekijk dan de video hieronder en zie met eigen ogen hoe krachtig deze lijm is!

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden die onze MS-polymeerlijmen bieden of heb je een andere verbindingsvraag? Neem dan contact met ons op via 024 3660621 of info@berkleba.nl. Onze specialisten helpen je graag verder.