Roeland Burgers
Ik heb goede ervaringen met Berkleba. Daarom heb ik ze ook benaderd voor het project met de toren op de Floriade. Bij Sorba stellen we hele hoge eisen en dat is soms moeilijk, maar de samenwerking is gewoon heel prettig.

Over Sorba Projects

Sorba Projects is ooit begonnen als producent van convectoromkastingen. Tegenwoordig behoren gevelbouw, interieurbouw en infrastructuurprojecten tot de belangrijkste werkgebieden. Sorba Projects heeft een aantal van mooie projecten meegebouwd, waaronder de OV terminal in Arnhem, het depot voor de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het interieur van Beeld en Geluid in Hilversum.

Het hoofdkantoor van Sorba staat in Winterswijk, maar hun activiteiten reiken over onze landsgrenzen. Naast Nederland zijn ze vooral actief in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In Londen bouwen ze bijvoorbeeld mee aan diverse metrostations. Roeland Burgers is projectmanager en al 28 jaar werkzaam bij Sorba. Hij was het negende personeelslid dat in dienst kwam en heeft het bedrijf door de jaren heen uit zien groeien tot wat het nu is.

Samenwerking voor de Flores-toren

We spraken Roeland over de samenwerking tussen Sorba en Berkleba en dan specifiek over het project voor de Floriade waar we samen aan hebben gewerkt. Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 vindt deze tienjaarlijkse wereldtentoonstelling voor de zevende keer plaats. Midden op het terrein van de Floriade in Almere verrijst de Flores-toren, die fungeert als centraal punt. Er komen appartementen, een restaurant, uitkijkpunt en vergaderzalen in. Sorba ontwikkelt, produceert en installeert de glazen gevel van dit mooie bouwwerk.

Roeland geeft aan dat Sorba al meer projecten heeft verlijmd. Voorheen deden ze dit met een 3M-tape. Voor de gevelbekleding van de Flores-toren, waarbij glas en aluminium met elkaar verbonden moeten worden, heeft hij onze DGA Matthi benaderd. De heren kenden elkaar al, want Berkleba heeft in 2019 advies en producten geleverd voor een verbouwing van metrostation Woolwich in Londen. Matthi geeft aan dat hij erg blij was dat Sorba voor dit prestigieuze project weer contact zocht. Want wie wil er nu geen bijdrage leveren aan de bouw van zoiets moois als de Flores-toren?

Alleen de beste tape is goed genoeg

‘Dit was echt een project om met tape te doen’, vertelt Roeland. ‘Ik heb zelf veel kennis, maar Matthi nog veel meer, dus ik heb hem benaderd, wat details toegestuurd en zo is deze samenwerking tot stand gekomen. Matthi heeft contact gezocht met AFTC en samen hadden we al snel de juiste tape geselecteerd. Het grootste deel van de tijd ging zitten in de verdere uitwerking. We moesten onderzoeken hoe we de tape het beste aan konden brengen en alle daarvoor benodigde berekeningen moesten uitgevoerd worden. Die zijn van groot belang, want het laatste dat je wilt is de kranten halen omdat er een paneel van de gevel is afgewaaid.’ ‘Van het begin af aan was duidelijk dat kwaliteit en veiligheid de voornaamste voorwaarden waren voor de tape,’ vult Matthi aan. ‘We hebben daarom veel tijd en aandacht in dit project gestoken. Het voelt nu zelfs een beetje als ‘onze’ toren.’

Een fijne samenwerking

‘Wij stellen hele hoge eisen en dat is soms moeilijk,’ vertelt Roeland. ‘Maar ik heb tot nu toe goede ervaringen met Berkleba. De samenwerking verloopt heel prettig. Matthi is altijd bereikbaar, dat vind ik heel knap van hem. Zelfs op vakantie neemt hij zijn telefoon nog op, daar heb ik echt respect voor. En als hij niet opneemt, dan belt hij snel terug. Ik zou anderen dan ook zeker aanraden om zaken te doen met Berkleba!’

Sorba Logo

Markt

Maakindustrie

Deel succesverhaal

Terug naar overzicht
Lees het volgende succesverhaal

Als eerste onze nieuwste updates ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij proberen 2 tot 4 keer per jaar een interessante nieuwsbrief samen te stellen.