Berkleba is al enige tijd officieel dealer van Acralock, de producent van hoogwaardige MMA-lijmen voor structurele verbindingen. De lijmen worden gebruikt voor het chemisch verbinden van staal, aluminum, composieten en andere materialen, en toegepast bij de productie van onder andere treinen, jachten en windmolens.
Essentieel voor het goed kunnen toepassen van deze krachtige lijmen is het gebruik van de juiste apparatuur. Acralock kiest voor de applicatiesystemen van Mayer & Mayer, die deze apparatuur samen met het gerenommeerde Sulzer ontwikkelde. Berkleba reisde af naar het Europese hoofdkantoor van Mayer & Mayer in Oostenrijk om alles over deze lijmapplicatie-apparatuur te weten te komen.
De juiste lijmapplicatie-apparatuur kiezen
Iedere industriële toepassing van lijm kent zijn eigen vereisten en restricties. Het is daarom belangrijk zorgvuldig te bekijken welk lijmapplicatiesysteem de beste is voor uw specifieke situatie. Belangrijke factoren daarbij zijn het aantal componenten van de gebruikte lijm en het verbruikte volume. Ook is van belang of de apparatuur mobiel moet zijn of vast onderdeel uitmaakt van een productielijn. Er is altijd een passende oplossing van Mayer & Mayer beschikbaar: Berkleba adviseert en denkt mee om daadwerkelijk de juiste te kiezen.
Veilig en robuust voor bedrijfskritische processen
Wanneer lijmapplicatie een sleutelrol vervult in je bedrijf of productieproces, is de apparatuur van Mayer & Mayer een goede keuze. De systemen, ontwikkeld in samenwerking met het Zwitserse Sulzer, zijn zeer robuust, compact, lichtgewicht, ergonomisch en makkelijk in gebruik.
In tegenstelling tot andere systemen is de apparatuur geheel pneumatisch. Zo’n systeem op luchtdruk is vrij van ontstekingsbronnen en vonken. Wel zo veilig bij het werken met meer of minder ontvlambare lijmen! Ook hebben pneumatisch systemen minder onderhoud nodig. Dat scheelt in onderhoudskosten en voorkomt het stilvallen van productieprocessen.
Onderhoud & service, op de Berkleba-manier
Tijdig en deskundig onderhoud blijft belangrijk om downtime en schade te voorkomen. Een onderhoudsbeurt per jaar is doorgaans voldoende, mits deze natuurlijk goed uitgevoerd wordt.
Nog maar net terug uit Oostenrijk, ontvingen we een telefoontje van een klant. Er was paniek nadat twee van hun drie lijmdispensers waren uitgevallen. Met de route nog vers in ons geheugen zijn we – met machines en al – teruggereden naar Oostenrijk. Daar bleek dat het onderhoud, dat de klant zelf uitvoerde, niet op de juiste manier en met de juiste middelen was gedaan. Met advies van de fabrikant repareerden we de machines, die binnen enkele dagen weer werkzaam bij onze klant stonden. Dat laat maar zien hoe belangrijk het is de juiste apparatuur te kiezen én die vakkundig te laten onderhouden.