Heb je vragen? Wij staan voor je klaar via telefoon of WhatsApp:

De geschiedenis van Berkleba

 • 1989 Magazijn Berkleba in Toldijk2
  1989
 • Stukgelezen Brochure Berkleba 2002
  2002
 • Over ons
  2005
 • 2005 Pand in Lienden
  2005
 • Micodobus Bij Case Website
  2007
 • 2009 Hanita bij Berkleba en verhuizing Wijchen
  2008
 • Nieuwehuisstijl
  2010
 • 2011 nieuwe stijl tape en lijm catalogus
  2011
 • Eas Matthi Diploma
  2012
 • Missie2022
  2014
 • Winkellijn
  2016
 • 2020
 • Mockup Computer Website
  2021
 • Nieuwe European Adhesive Bonders
  2021
 • Eas Mathijs 2022
  2022

1989 – Oprichting van Berkleba

1989 Magazijn Berkleba in Toldijk2

Op 1 april 1989 wordt Bernards Kleefbanden, afgekort naar Berkleba®, opgericht in Toldijk.
Frans komt uit de tapewereld en besluit samen met zijn vrouw Aartje voor zichzelf te beginnen in Toldijk, een klein dorp in de Achterhoek. Ze houden kantoor aan huis en hun magazijn ligt op loopafstand in hetzelfde Toldijk. Berkleba is, zoals de naam al doet vermoeden, een leverancier van zelfklevende tapes. Frans heeft al snel door dat hij zich moet onderscheiden door zijn kennis te vergroten en te delen met zijn klanten. Van meet af aan staat Berkleba bekend om de goede producten, maar vooral ook om de kennis die Frans heeft over de producten en hun toepassingen.

2002 - De meest complete tapecatalogus komt uit

Stukgelezen Brochure Berkleba 2002

Een brochure met ons hele kernassortiment komt beschikbaar. Deze wordt jarenlang gekoesterd door onze klanten. Ze voorzien de pagina’s van opmerkingen en lezen de brochure soms zelfs volledig stuk.

2005 - Een nieuwe eigenaar

Over ons

Matthi Rietrae wordt de nieuwe eigenaar van Berkleba. Op dat moment wordt het hele klantenbestand nog bijgehouden in een kaartenbak. Dat geldt ook voor alle gespreksverslagen en prijsafspraken. Dat moet anders besluit Matthi, dus de kaartenbak verdwijnt en alles wordt geautomatiseerd.

2005 - Verhuizing naar Lienden

2005 Pand in Lienden

In het najaar van 2005 verhuist Berkleba van Toldijk naar Lienden. Hier krijgen we een eigen magazijn en kantoorruimte ineen.

2007 - Uitbesteding logistiek en magazijn

Micodobus Bij Case Website

Door de logistiek en het magazijn uit te besteden, kunnen we ons beter focussen op het contact met onze klanten. Dit is dan ook een zeer bewuste keuze. Daarnaast maakt het de aankomende verhuizing mogelijk.

2008 - Hanita komt bij Berkleba & verhuizing naar Wijchen

2009 Hanita bij Berkleba en verhuizing Wijchen

In 2008 is het zover, Berkleba neemt haar intrek in een nieuw pand in Wijchen. Dit is ook het jaar waarin Hanita, de vrouw van eigenaar Matthi, start bij Berkleba.

2010 - Nieuw logo en huisstijl

Nieuwehuisstijl

We beginnen het nieuwe jaar goed in 2010, met de introductie van een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

2011 - Uitbreiding van het assortiment

2011 nieuwe stijl tape en lijm catalogus

Lijm wordt toegevoegd aan ons assortiment. Hiermee groeien we van tapeleverancier met kennis, naar totaaloplosser en totaalleverancier. Onze oude catalogus is niet meer toereikend, ook door onze nieuwe huisstijl. Hierop besluiten we een nieuwe catalogus samen te stellen.

2012 - European Adhesive Specialist (EAS)

Eas Matthi Diploma

Een mooie mijlpaal voor Berkleba: Matthi volgt een opleiding en mag zich, na het succesvol doorlopen hiervan, gecertificeerd European Adhesive Specialist noemen.

2014 - Een missie als een tweede huid

Missie2022

De missie wordt door Matthi en Hanita samen bedacht. Onze kernwaarden komen erin terug: plezier, samenwerken, de beste oplossingen leveren en verrassen. Want dat laatste brengt ons ook weer plezier. In het contact met onze klanten en fabrikanten is deze missie voor ons steeds belangrijker geworden.

2016 - Een eigen winkellijn

Winkellijn

Op verzoek van een grote klant in de automotive aftermarket, slaan we een nieuwe weg in. Een selectie van onze tapes wordt verpakt. Hiervoor ontwerpen we een eigen winkellijn. Deze producten worden verkocht in de automaterialenhandel.

2020 - Een bewogen jaar

Er gebeurt veel bij Berkleba in 2020. We krijgen net als iedereen te maken met het coronavirus, wat voor veel onzekerheid zorgt. Toch kent ons jaar een aantal hoogtepunten. We hebben tv-opnames voor RTL Z, we mogen onze SA10-lijm leveren voor de eerste geheel gelijmde en van composieten gemaakte stadsbus én we verhuizen van Wijchen naar een nieuw onderkomen in Nijmegen.

2021 - De start van een nieuwe fase

Mockup Computer Website

Het jaar waarin onze nieuwe website live gaat. Hierop gaan wij veel van onze kennis over lijmen en tapes delen. Ons doel is om de meest voor de hand liggende kennispartner in Nederland te worden op het gebied van verbinden met lijmen en tapes.

2021 - European Adhesive Bonders (EAB)

Nieuwe European Adhesive Bonders

Berkleba is 2 European Adhesive Bonders rijker. Wim Bögels en Mathijs Rietrae hebben deze specialisatieopleiding met een diploma hebben afgerond aan de lijmacademie.

2022 - Mathijs: De tweede European Adhesive Specialist van Berkleba

Eas Mathijs 2022

Exact 10 jaar nadat Matthi zichzelf gecertificeerd European Adhesive Specialist mocht noemen, heeft ook Mathijs dit certificaat behaald.

Saillant detail: zijn eindcijfer was hoger dan dat van Matthi 😀

Altijd op de hoogte blijven?

We verzenden alleen nieuwsbrieven als we ook écht iets te vertellen hebben, dat is gemiddeld 4 keer per jaar.