Efficiënt en oersterk composieten verbinden dankzij Berkleba Fastbonders
Composiet is een veelgebruikt materiaal in onder andere scheeps- en botenbouw, windmolens en containerbouw. Ebusco gebruikt composiet sinds 2018 zelfs voor de bouw van haar elektrische bussen. Behalve dat composiet ontzettend veel voordelen biedt (het is lichtgewicht, zeer sterk, heeft een lange levensduur en een lage milieubelasting) is er één groot nadeel waar veel professionals zich in herkennen: Het materiaal versplintert zodra je er in gaat boren. En dat is lastig als je composiet met andere materialen wilt verbinden.
Gelukkig is er een oplossing: Berkleba’s Fastbonders
Dit bevestigingssysteem is speciaal ontwikkeld voor de composieten verwerkende industrie. Fastbonders zijn opgebouwd uit een RVS baseplaat met daarop een bout, bus of moer. Daarnaast hebben we een grondplaat voor tie-wraps in ons assortiment. Je bevestigt de Fastbonders eenvoudig op composiet met behulp van onze Acralock lijmen. De kenner weet misschien wel dat soortgelijke systemen bestaan op de markt. Maar de Fastbonders van Berkleba hebben een aantal eigenschappen die ze uniek en onderscheidend maakt t.o.v. ieder ander product:
- 66% minder lijm nodig doordat Fastbonders, in tegenstelling tot exemplaren van andere merken, geen perforatie in de bodemplaat hebben.
- Gegarandeerde lijmlaagdikte van 0,5mm door ingebouwde afstandhouder. Hierdoor is je werk altijd consistent.
- Levert de sterkste verbinding op met minder lijm dan bij andere bonding fasteners. Je kunt ze met maar liefst 3.000 Newton meer belasten.
Het gebruik van fastbonders vereist geen specifieke mechanische voorbereiding. Dit unieke bevestigingssysteem kan ook worden gebruikt bij lamineren en co-molding. Doordat er verschillende combinaties gemaakt kunnen worden tussen de bodemplaten en bevestigingselementen levert het bijzonder veel mogelijkheden op voor technici en R&D.
Meer weten?
Neem dan contact op via info@berkleba of 024-3660621.
Altijd op de hoogte blijven?
We verzenden alleen nieuwsbrieven als we ook écht iets te vertellen hebben, dat is gemiddeld 4 keer per jaar.