“Kennis is macht, kennis delen is kracht!”

Een quote waar we in geloven en die we in de praktijk brengen. Bijvoorbeeld bij de verkoop van onze lijmmachines.

Wanneer je als productie- of assemblagebedrijf kiest voor de aanschaf van een lijmmachine gaat daar vaak een lang besluitvormingsproces aan vooraf. Je productieproces moet anders worden ingericht. Heb je eenmaal een lijmmachine gekocht en is deze geïnstalleerd, dan moeten medewerkers nog leren om met de machine te werken en deze te onderhouden. Uiteraard begeleiden we onze klanten hierin.

Lijmmachines installeren we zelf bij onze klanten. Om vervolgens training te geven aan de mensen die ermee gaan werken. Daarna houden we, zeker de eerste periode, actief een vinger aan de pols. Zo zorgen we ervoor dat de implementatie van een nieuwe lijmmachine in een (bestaand) productieproces zo optimaal mogelijk verloopt.  

Omdat we samen met onze klanten graag het beste uit onze producten halen, houden we onze kennis up to date.  Dat doen we door middel van scholing & bijscholing te volgen bij onze fabrikanten, maar ook bij officiële opleidingsinstituten zoals de Lijmacademie.

Training

Zo reisden Matthi en Mathijs onlangs af naar Mayer & Mayer in Oostenrijk, de fabrikant van onze lijmmachines en van de Acralock tweecomponentenlijmen. Tijdens een training leerden zij de ins en outs van (het gebruik van) de DXH4 lijmmachine in combinatie met het DXR vulstation.

A Dxh4A Dxr

De training was met name gericht op het gebruik van de lijmmachine in combinatie met het vulstation. De werking van het lijm- en navulsysteem, technische specificaties tot in detail, instructies over het vervangen van lijmvaten en tips en tricks om de machines zo optimaal mogelijk in te zetten waren onderwerp van gesprek. Aan het einde van de training was duidelijk waarom dit systeem een perfecte mobiele oplossing is. In tegenstelling tot andere lijmmachines, kan in deze combinatie het lijmpistool los worden gebruikt van het vulstation. Op die manier ben je dus erg flexibel en mobiel tijdens het gebruik.

Tot slot kregen Matthi en Mathijs ook handvatten aangereikt die hen helpen de opgedane kennis over te dragen aan klanten van Berkleba.

In de praktijk

Met de nieuwe kennis konden de heren meteen aan de slag. Ze keerden huiswaarts met een lijmmachine die klaar stond voor een klant. Eenmaal in Nederland konden ze de machine meteen bij de klant monteren en installeren. En de nieuw opgedane kennis delen in een instructie op de werkvloer. Dat zorgde voor enthousiaste reacties. De machine werd meteen intensief gebruikt, met succes.       

Trainingebusco1 Bijgesneden

Binnen 2 jaar terugverdiend

Dankzij het gebruik van de lijmmachine en het vulstation kan lijm in een vooraf ingestelde hoeveelheid gedoseerd worden aangebracht. Op die manier lever je consistent werk én verspil je geen lijm. Ook bij het gebruik van bijvoorbeeld Fastbonders is dit ideaal. Met behulp van een lijmmachine werk je efficiënter, nauwkeuriger en sneller. Ben je een grootverbruiker op het gebied van tweecomponentenlijmen, dan is een machine binnen 2 jaar vaak al terugverdiend. Een interessante investering, want dit soort lijmmachines gaat tot wel 10 jaar onderhoudsvrij mee.