Arjan
Onze samenwerking met Berkleba loopt echt heel goed. Met eigenaar Matthi heb ik goed contact. Dat verloopt heel laagdrempelig, gemakkelijk en flexibel.

Over AFTC

AFTC staat voor Acrylic Foam Tape Company. Dit houdt in dat ze acrylic foam tapes, ofwel acrylaattapes produceren. Hiervan hebben ze ongeveer 100 verschillende typen en soorten. Hun tapes leveren ze vooral aan bedrijven in de automotive industrie, dus bijvoorbeeld grote automerken en in building en construction. AFTC bestaat sinds 2007 en is een van origine Nederlands bedrijf, met locaties in Pennsylvania, China en Zuid-Korea, waar de tapes worden geproduceerd.

Er zijn maar een paar bedrijven ter wereld die de tape kunnen produceren die AFTC heeft. Het is het neusje van de zalm, je kunt het vergelijken met een lasverbinding of een schroefverbinding. De tapes zijn heel sterk, maar blijven flexibel, een hele belangrijke eigenschap. Eigenaar Arjan vertelt: “Onze kracht is de specifieke kennis van de acrylaat tapes, maar ook onze flexibiliteit, service én de betere prijzen ten opzichte van onze concurrenten.”

 

 

De start van de samenwerking

Arjan vertelt dat AFTC ongeveer 5 jaar geleden in contact kwam met Berkleba. “Ze bleken heel sterk te zijn in een aantal markten, zoals de trailermarkt, raamdecoratie en kunststofverwerkende industrie. Wij hebben ze een training gegeven waarin ze hebben geleerd welke producten ze in deze markten in kunnen zetten en wat de toepassingen daarvan zijn. Daar zijn ze zelf mee verder gegaan en dat loopt heel goed.”

Arjan vervolgt: “Berkleba heeft ons geholpen meer naamsbekendheid te krijgen in de Nederlandse markt. We waren namelijk altijd erg gefocust op de Duitse markt. Door distributeurs als Berkleba leren wij kleinere lokale bedrijven kennen. Ze zijn eigenlijk een soort extended sales force. Ik heb goed contact met één van de eigenaren. We kunnen altijd bij elkaar binnenlopen en gaan vaak samen naar klanten toe. Ook met de rest van het team loopt de samenwerking heel goed.”

Toepassingen van de tapes

De tapes van AFTC worden op vele manieren toegepast op zeer uiteenlopende plekken. Denk bijvoorbeeld aan de buitenkant van auto’s: de deurpanelen, spoilers, emblemen en sierlijsten. Ook bij het bevestigen van glas aan de buitenkant van gebouwen wordt het toegepast, zoals het kantoor van Microsoft in Tel Aviv. De buitenkant daarvan bestaat uit glas met aluminium en dat is met acrylic foam tape aan elkaar bevestigd. “Ik denk niet dat mensen beseffen hoe sterk zo’n tape is”, stelt Arjan. “Er zijn ook heel andere toepassingen, zoals de plek waar je je skischoen in klikt op een ski. Die kan met tape bevestigd worden. Maar denk ook aan mobiele telefoons, laptops en nog veel meer.”

Samenwerken aan mooie projecten

In maart 2021 staat er een mooi project op de planning waar Berkleba en AFTC samen aan werken. Dit is de nieuwe Floriade-toren in Almere. De klant van Berkleba gaf aan dat ze tapes wilden inzetten. “Onze tapes worden gebruikt om aan de buitenzijde van het gebouw glazen panelen aan te brengen”, vertelt Arjan. “Dit is tot nu toe een van de grootste projecten waar we met Berkleba aan werken. Ze leveren onze tapes ook aan een bedrijf dat kunststof rekken maakt voor een grote supermarktketen. Die worden verlijmd met onze tapes. Deze toepassing was vrij nieuw voor ons en zo leren wij soms ook weer wat van Berkleba. Een mooie wisselwerking dus. Ik hoop het contact zoals het nu is in de toekomst te kunnen behouden.”

Deel succesverhaal

Terug naar overzicht
Lees het volgende succesverhaal

Als eerste onze updates ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij versturen 2 tot 4 keer per jaar een interessante nieuwsbrief.