Bastiaan Mini Pasfoto 76×76
Ze onderbouwen alles met testen en onderzoek en die zekerheid heb je nodig.

CityBOX vertrouwt op Berkleba

CityBOX bouwt veelal gesloten laadboxen voor voertuigen in het 3,5 tot 7 ton segment. Deze boxen kenmerken zich door relatief veel laadvolume te combineren met een hoge kwaliteit en een bijzonder licht gewicht. De bodem bestaat uit een aluminium bevestigingsbalk waarop de CompoForm plaat gelijmd wordt. Voor dit lijmproces heeft CityBOX gekozen voor de PP-1 lijm van Berkleba.

Dagelijks transporteren duizenden voertuigen goederen in heel Europa met een CityBOX. Sinds de opkomst van de internetwinkels bevindt de vervoerssector zich in een hausse, waar CityBOX natuurlijk van profiteert. Bastian Brunsveld geeft al enkele jaren leiding binnen CityBOX: “We hebben een goed geoliede productielijn en daarmee kunnen we zo’n 80 boxen per week bouwen, dus we kunnen de vraag momenteel goed aan. CityBOX is een echt Nederlands product en bestaat volgend jaar 30 jaar. In het verleden zijn er wel ups en downs geweest, maar sinds 2010 zitten we echt flink in de lift.”

Plug&Play-concept ontzorgt klanten

Ongeveer een derde van de boxen zijn voor Nederlandse afnemers de rest voor Europese. Bastian: “In Frankrijk werken we bijvoorbeeld samen met Renault en Opel, in Duitsland met Volkswagen. In Nederland leveren we de boxen onder meer aan Jumbo en EuropCar. Om onze afzetmarkt te vergroten werken we met dealers en agenten en een salesafdeling.”

Bastian legt uit dat de kracht van CityBOX het plug&play-concept is: “Dat wil zeggen dat we de box op maat maken voor het voertuig van onze klanten: we brengen de opties aan en we monteren elektra  op de gewenste plaats, zodat ze de box direct op het voertuig kunnen plaatsen en aansluiten.  Hiermee ontzorgen we onze klanten, veelal carrosseriebouwers, die vaak een tekort aan vakmensen hebben. Hierdoor kunnen ze snel een box monteren en het voertuig kant en klaar op de weg zetten. Dat sluit aan bij de hedendaagse markteisen. Heel belangrijk daarbij is dat onze box extreem licht is, wat weer gunstig is voor brandstofverbruik en emissies, waar de overheid steeds strengere eisen aan stelt.”

PP-1 van Berkleba lijmt aluminium op CompoForm

Bastian legt in dit verband uit dat CityBOX voortdurend wil vernieuwen en verbeteren: “Onze engineeringsafdeling is altijd op zoek naar het optimale gewicht bijvoorbeeld. Maar daar zit natuurlijk wel een kantelpunt: de kwaliteit en gebruiksgemak moeten voorop staan.”

Eén van de recente vernieuwingen is de vloer van CompoForm: licht en heel sterk, maar moeilijk om te verlijmen. Daar kwam de kennis van Berkleba om de hoek kijken. Zij adviseerden de 2-componenten PP-1 lijm. Bastian: “We werken nu zo’n 4 jaar met Berkleba. Het is een praktijkgericht bedrijf met heel veel kennis over lijmen en aanverwante artikelen. Ze communiceren vlot en denken goed mee. Daarbij onderbouwen ze alles met testen en onderzoeken. Zo ook in dit geval. Ze gaan nooit over één nacht ijs en zullen niet iets adviseren waarvan ze niet zeker weten of het werkt. Dat is enorm belangrijk, want de lijm zit bij onze box op een vitaal onderdeel, de aluminium  bevestigingsbalk, en dat is cruciaal voor de constructie. Je moet er niet aan denken dat daar iets fout bij gaat.”

Omdat Berkleba zo’n betrouwbare partner is neemt CityBOX ook andere materialen van Berkleba af en stuurt Bastian zelfs andere bedrijven door naar de lijmspecialist: “Je hebt een goede band met elkaar en dan gun je ze ook die omzet. Matthi Rietrae van Berkleba heeft echt heel veel kennis in huis en daar kunnen andere bedrijven hun voordeel mee doen. Dat doe ik natuurlijk niet als ik er niet op zou vertrouwen dat hij goed werk aflevert. Het zijn soms lange trajecten, maar het levert wel de zekerheid op die je als bedrijf wilt hebben.”

Markt

Composieten verwerkende industrie

Deel succesverhaal

Terug naar overzicht
Lees het volgende succesverhaal

Als eerste onze updates ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij versturen 2 tot 4 keer per jaar een interessante nieuwsbrief.