Arjan en Ruben
We hebben eigenaar Matthi leren kennen als zeer fanatiek. Als hij iets op het spoor is dat mogelijk bruikbaar is, begint hij volop met onderzoek en ondersteunt ons vervolgens tot we de juiste oplossing gevonden hebben.

Over Coulisse

Coulisse is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in raambekleding, zoals diverse soorten rolgordijnen. Hun producten zijn te vinden bij een aantal winkelketens, zoals Hornbach. Coulisse is een echt familiebedrijf dat al bestaat sinds 1992. Een deel van de productie vindt plaats bij Inclusive Production, dat door Coulisse is opgezet. Bijzonder hieraan is dat bij Inclusive Production uitsluitend mensen met een beperking werkzaam zijn. Vestigingsmanager Arjan is hier heel trots op: “Het zijn fanatieke mensen en het is ontzettend leuk om met ze te werken.”

Hoe het begon

Bij Coulisse kwamen ze via een zijspoor met Berkleba in contact. Projectleider Ruben geeft aan: “Wij hadden contact met een bedrijf dat vroeger sampleboeken maakte voor hun materialen, waar ze allemaal stofstaaltjes in plakten. De toenmalige vestigingsmanager gaf aan dat hij goede tape had die we ook eens moesten proberen. Zo ging het balletje rollen en kwamen we in contact met Berkleba. We hebben eigenaar Matthi leren kennen als zeer fanatiek. Als hij iets op het spoor is dat mogelijk bruikbaar is, begint hij volop met onderzoek en ondersteunt ons vervolgens tot we de juiste oplossing gevonden hebben.” Arjan vertelt dat Coulisse voor een groot woonwarenhuis stof aan een buis moest bevestigen, die vervolgens onder heel zware omstandigheden moest blijven zitten. “Berkleba heeft eerst een goede analyse gemaakt en vervolgens een selectie gemaakt van mogelijke oplossingen en deze aangeboden om te testen. Dit heeft geleid tot het juiste product wat we sindsdien toepassen naar volle tevredenheid voor ons en de klant.”

Toepassingen van producten

Voor de rolgordijnen die bij Inclusive Production gemaakt worden, wordt uitsluitend tape gebruikt, geen lijm. Al die tapes halen ze bij Berkleba vandaan. Ruben vertelt: “De onderzoom wordt ermee dichtgeplakt en de stoffen worden ermee aan de buis geplakt, maar ook de kokers worden dichtgeplakt met tape van Berkleba. Voor nieuwe producten onderzoeken we samen met Berkleba of we daar de juiste tape of lijm voor kunnen vinden. Samen kijken we wat er mogelijk is en wat de meest optimale oplossing is. Dit heb ik altijd als zeer prettig ervaren.”

Tape is de toekomst

Arjan geeft aan dat hij denkt dat het gebruik van tapes bij Coulisse alleen maar meer wordt. Ruben vertelt: “We zijn nog bezig met kijken of je rolgordijnen door middel van plakken kunt monteren, zodat je niks meer hoeft te schroeven. Bij consumenten ligt dat alleen nog lastig. Als je industriële artikelen maakt wordt het sneller geaccepteerd om iets te monteren door middel van plakken dan bij consumentenartikelen. Iedereen kent de plakhaakjes voor de handdoeken in de keuken. Dat is het beeld dat de consument heeft van plakken. Op de vraag of hij denkt dat dit wel de toekomst wordt, antwoord Ruben: “Absoluut. We hebben in het verleden al technisch perfecte oplossingen gehad, die alleen in de uitvoering lastig waren.” De toekomst zal het uitwijzen. Wie weet kunnen we ons over een aantal jaar niet meer voorstellen dat het gebruikelijk was om rolgordijnen op te hangen met schroeven.

Markt

Maakindustrie

Deel succesverhaal

Terug naar overzicht
Lees het volgende succesverhaal

Als eerste onze updates ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij versturen 2 tot 4 keer per jaar een interessante nieuwsbrief.