Esbi Voorbeeld reclame
Matthi is echt betrokken. Hij denkt niet alleen mee, hij komt ook kijken en geeft duidelijk advies.

Over Esbi Reclame

Esbi Reclame is een in Nederland en België opererend erkend signbedrijf dat is opgericht in 1969. Ze verzorgen o.a. reclameborden, banieren, autobelettering en lichtreclame. Kortom alle vormen van reclamedragers, zowel outdoor als indoor.

Onderscheidend door veelzijdigheid

De signsector bestaat uit ruim 200 signbedrijven. Het is dus zaak om je duidelijk te profileren. Hoe onderscheidt Esbi zich van de andere signmakers?

“Esbi is een full service reclamebedrijf; ons team verzorgt het hele proces, van ontwerp tot montage,” zegt Pieter-Jan. “Bij ons kun je voor alle denkbare reclame-uitingen terecht”.

Een mix van maatwerk en ‘standaard’ producten

Als je ‘alles’ doet, hoef je niet ‘alles’ te weten. Sinds 2008 heeft Pieter-Jan contact met Berkleba en doet hij regelmatig een beroep op het advies van Matthi en zijn collega’s. “Door de komst van nieuwe materialen in de signindustrie en de verschillende toepassingen, moesten er oplossingen worden gezocht voor een betrouwbare belijming.’

Voor Pieter-Jan werkt de samenwerking met Berkleba erg prettig. “Matthi is echt betrokken. Hij denkt niet alleen mee, hij komt ook kijken en geeft duidelijk advies. Zo hadden we ooit een grote klus waarbij de volledige gevel van een kantoorpand moest worden bekleed. Aluminium sandwichpanelen moesten worden verlijmd op een glazen ondergrond met structuur. Dat was nieuw voor ons. Met hulp van Berkleba kwamen we tot de juiste oplossing. Na een uitgebreid testtraject bleek BMSP800 de perfecte oplossing hiervoor.”

Keuzekaart

“Daarnaast hebben onze monteurs te maken met veel verschillende materiaalcombinaties en montagesituaties. Vaak kunnen ze daarom op locatie pas bepalen welke tape of lijm het meest geschikt is en dat is niet altijd even makkelijk en efficiënt. Samen met Berkleba werken we daarom nu aan een ‘keuzekaart’. Dat is een stappenplan dat onze monteurs door middel van gerichte vragen in 95% van alle gevallen naar het product leidt dat ze het beste kunnen gebruiken. Op die manier wordt steeds gekozen voor de hoogste kwaliteit met het beste resultaat.

Berkleba-producten

Hoewel Pieter-Jan voor Berkleba kiest vanwege de maatwerkoplossingen, vindt hij het een groot voordeel dat er een aantal ‘standaardproducten’ op de keuzekaart staan die in heel veel gevallen de beste en meest duurzame oplossing bieden voor zijn monteurs.  De GB10 lijm is hiervan een mooi voorbeeld. “Deze lijm zetten we voor diverse klussen in omdat het een lijm is die nagenoeg geen voorbehandeling nodig heeft. Hierdoor is de lijm sneller en efficiënter. Verder passen we het dubbelzijdig PE Trespaband regelmatig toe voor het vastzetten van Trespa- en gevelplaten. Tot slot mag ook de ultrasterke en snel verwerkbare BMSP800, een MS-Polymeerlijm, niet ontbreken op de keuzekaart. Het grote voordeel van deze lijm vind ik dat je ‘m ook kunt gebruiken voor afdichten en dat de lijm in 3 kleuren leverbaar is. “

Toekomstperspectief

Zoals zo veel bedrijven, heeft de coronacrisis ook Esbi flink geraakt. “We maken veel signdragers voor evenementen en die werden natuurlijk allemaal afgelast. Maar de festivalagenda’s zijn weer gevuld, de zon is gaan schijnen… ik zie het positief in!”. En dat geldt ook voor ons, we hopen nog lang op deze prettige en succesvolle manier samen te werken met Esbi.

Markt

Kunststofverwerkende industrie & Winkelinrichting

Deel succesverhaal

Terug naar overzicht
Lees het volgende succesverhaal

Als eerste onze updates ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij versturen 2 tot 4 keer per jaar een interessante nieuwsbrief.