Female,mechanic,checks,diagnostics,results,on,a,tablet,computer,and
Bij Berkleba blijven ze de ontwikkelingen in de markt altijd volgen, wat ik persoonlijk heel belangrijk vind.

Over Fource Automotive

Fource Automotive is een collectief van automotive professionals en maakt onderdeel uit van LKQ Europe, een dochteronderneming van LKQ Corporation. Dit is een toonaangevende distributeur van onderdelen voor auto’s bedrijfswagens en industriële voertuigen. LKQ Corporation nam in 2013 de aandelen van Fource (destijds Sator Holding) over.

Ze namen in Nederland ook een aantal grossiersbedrijven over, waaronder Heuts en Slager. Deze Limburgse organisatie bestaat sinds 1965 en is een belangrijke speler in de automotive markt. Heuts rekent tal van garages, autodealers en aanverwante bedrijven tot haar klanten. Rein Mertens is al 45 jaar werkzaam bij dit mooie bedrijf. Hij kent de organisatie dus van binnen en van buiten. We spraken hem over de samenwerking met Berkleba.

De overname

Rein vertelt over de overname van Heuts door Fource. Op zijn schouders rustte de taak om de groepen die Fource voerden te harmoniseren met de groepen van Heuts. Er werd gekozen voor een one company-strategie. De vorige leverancier werd beëindigd en daar kwam Berkleba voor in de plaats. “Fource was al distributeur van Berkleba, wat naar volle tevredenheid verliep, dus de keuze was heel eenvoudig,” geeft Rein aan.

Een nauwe samenwerking

Berkleba is al sinds 1990 de hoofdleverancier van zelfklevende tapes van Fource. Voor je beeldvorming: Fource heeft in totaal zo’n 1.500 leveranciers. “De samenwerking met Berkleba is nauw en goed,” vertelt Rein. “Ze voldoen aan alle wensen. Het is een voordeel dat Berkleba een relatief kleine organisatie is, want daardoor zijn ze flexibeler in vergelijking met andere, grotere organisaties. Bij Berkleba denken ze makkelijker mee. En dat doen ze dan ook. Ze denken continu na over bijvoorbeeld nieuwe artikelen en het verbeteren van verpakkingen. Ook blijven ze de ontwikkelingen in de markt altijd volgen, wat ik persoonlijk heel belangrijk vind.”

Kwaliteit

“De prijs-kwaliteitverhouding bij Berkleba is goed,” vindt Rein. “Ze zijn altijd bezig om de beste kwaliteit op de markt te brengen voor een acceptabele prijs. Ik denk dat dat een heel sterk punt voor ze is, ook met het oog op de toekomst. Na de overname van Heuts door Fource moesten klanten wel even wennen, omdat ze al 25 tot 30 jaar een andere leverancier gewend waren. Sommige klanten waren daar nu eenmaal niet vanaf te brengen, maar alle vragen die er waren zijn goed afgehandeld door Berkleba. Tot nu toe zien we nog elk jaar een mooie groei.” Met deze mooie woorden zijn we erg blij, want Fource is een waardevolle relatie voor ons. Berkleba-eigenaren Matthi en Hanita kennen Heuts van vroeger uit heel goed, omdat ze er vlakbij geboren en getogen zijn. We hopen deze fijne relatie dan ook nog heel lang in stand te houden!

LKQ-FOURCE

Markt

Automotive

Deel succesverhaal

Terug naar overzicht
Lees het volgende succesverhaal

Als eerste onze updates ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij versturen 2 tot 4 keer per jaar een interessante nieuwsbrief.