Als je als professional werkt met lijm, weet je dat nauwkeurig lijmen erg belangrijk is om tot een betrouwbare en duurzame verbinding te komen. In de meeste gevallen werken onze klanten met lijmcartridges en wordt de lijm handmatig opgebracht met een lijmpistool. Deze manier van lijmen werkt uitstekend. Maar bij grotere lijmvolumes of bij uitbreiding van productiecapaciteit kunnen er nadelen kleven aan handmatig lijmen. Lijm in cartridges is per liter bijvoorbeeld duurder dan lijm in drums. Handmatig verlijmen gaat langzamer én het is niet mogelijk dit te versnellen. Dat komt door de output van lijmpistolen. Die is bij handmatig verlijmen lager dan bij machinaal verlijmen. Bovendien is het regelmatig verwisselen van cartridges tijdrovend en levert het veel afval op bij grote lijmvolumes.

Met het gebruik van een pneumatische lijmmachine van Mayer & Mayer® zijn deze nadelen niet langer van toepassing. In tegendeel, een dergelijke lijmmachine levert ontzettend veel voordelen op.

Rectangle 147Rectangle 147 1A Dxh4

De voordelen van een pneumatische lijmmachine van Mayer & Mayer®:

 • Grotere productiecapaciteit en snelheid
 • Kwaliteitsverbetering
 • Kostenbesparing
 • Flexibel inzetbaar
 • Geschikt voor diverse types MMA lijm
 • Eenvoudig in gebruik
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Levensduur van 10-15 jaar
 • ROI mogelijk van 3 tot 12 maanden
 • Training op de werkvloer na installatie
 • Mits de ROI wordt behaald binnen 1 jaar. Zo niet, dan adviseren we om geen lijmmachine aan te schaffen
 • Combinatie mogelijk met een robot of cobot

Een lijmmachine die zichzelf binnen 3 – 12 maanden terugverdiend

Kort samengevat, hoe groter het jaarvolume lijm, hoe groter het voordeel van een lijmmachine en hoe sneller deze zichzelf terugverdient. Wij hanteren bij voorkeur een terugverdientijd van 12 maanden. Een langere terugverdientijd is soms acceptabel, dit is afhankelijk van de situatie van de eindgebruiker. We maakten een rekentool die helpt om je een eerste indicatie te geven van het gebruik van de invloed die het gebruik van een lijmmachine heeft op jouw productieproces*. Wil je, voor je verder leest, alvast berekenen of een lijmmachine een rendabele investering is voor jouw bedrijf? Gebruik dan onderstaande button.

Start berekening

 

Stap 1: Voorbereiding en begeleiding

Voor de aanschaf  van een lijmmachine moeten een aantal belangrijke vragen beantwoord worden. Niet alleen het lijmvolume en de investering  zijn van belang. Er komt veel meer bij kijken voordat het juiste besluit genomen is. Daarom begeleiden onze lijmspecialisten je bij de voorbereiding en maken jullie samen het plaatje compleet. Zaken als productiesnelheid en kwaliteit komen daarbij aan bod. Maar we kijken ook naar de praktische kant. Je kunt daarbij denken aan vragen als: Hoe en waar in de productielijn implementeren we een machine? Welk type machine is het meest geschikt? Wie gaan er mee werken, wie doet het onderhoud? Gedurende dit proces denken we ook actief mee over de kosten. Zowel de aanschafskosten van de machine, maar ook de ROI. Want als de machine zichzelf niet binnen 12 maanden terug kan verdienen raden we soms de aanschaf af. Blijkt de aanschaf van een lijmmachine rendabel, dan leveren we graag een lijmmachine van onze fabrikant Mayer & Mayer®. Is maatwerk nodig? Dan schakelen we de hulp in van een externe machinebouwer.

Voordelen van een lijmmachine kopen bij Berkleba

 • Uniek binnen de Benelux.
 • We verkopen en onderhouden niet alleen lijmmachines. We leveren ook de benodigde MMA lijmen voor de machines én combineren dit met begeleiding door een lijmspecialist.
 • De lijmmachines kunnen gekoppeld worden aan een cobot of robot om zo het lijmproces verder te automatiseren.

Meer informatie over de Mayer & Mayer lijmmachines vind je op onze website.

Stap 2: Planning

Valt de keuze op een pneumatische machine van Mayer & Mayer®,  dan start stap 2 van de begeleiding. Wij bewaken de planning van de levering van de machine, helpen bij het maken van een calculatie voor het lijmverbruik en het plaatsen van de forecast hiervoor. Deze begeleiding blijven we bieden tot onze klant het zelf kan overnemen. Dit doen we omdat we gemerkt hebben dat er in de beginfase wel eens iets mis kan gaan. Zo helpen we voorkomen dat er straks te weinig of teveel lijm (met een houdbaarheidsdatum) wordt besteld.

Stap 3: Plaatsing en installatie

Tot slot wordt de aangekochte machine door een van onze lijmspecialisten geplaatst en geïnstalleerd. Aansluitend krijgen werknemers een  training ‘on the job’ zodat ze direct zelfstandig met de machine aan het werk kunnen en klein onderhoud kunnen plegen.  In de eerste periode houden we regelmatig een vinger aan de pols zodat de ingebruikname zo probleemloos mogelijk verloopt. Op deze manier leren werknemers de machine zo goed mogelijk kennen en kunnen zij de machines optimaal benutten. Zo werken we samen naar het bereiken van de maximale levensduur van 15 jaar van een machine!

Ben je benieuwd of een lijmmachine interessant is voor jouw bedrijf?

We denken graag vrijblijvend met je mee in een oriënterend gesprek. Neem contact met ons op via info@berkleba.nl of telefonisch via 024 3660621 om een afspraak te maken met één van onze lijmspecialisten.

 

* De uitkomst van deze tool is een richtlijn waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. We adviseren daarom altijd om contact op te nemen met een van onze lijmspecialisten zodat zij begeleiding kunnen bieden in dit proces.