1065 Serierollen Verkleind              1065gold2550w              1065wp

Het is onmisbaar in elke spuit- of werkplaats: Maskingtape.  Een tape die zo ‘gewoon’ lijkt, maar dat zeker niet is. Maskingtape wordt ook wel afplaktape genoemd. En de meest bekende vorm is misschien wel de schilderstape, die vooral gebruikt wordt voor afplakken bij schilderklussen. Maar ook voor toepassingen als labelen, bundelen, positioneren of beschermen biedt maskingtape uitkomst.

Werk je als professional in de automotive industrie, carrosseriebouw, sign & display, schildersbedrijf of in de scheepvaart? Dan maak je ongetwijfeld ook gebruik van professionele maskingtapes. Deze veelzijdige tapes zijn er in verschillende uitvoeringen. Elk met unieke eigenschappen voor een breed scala aan toepassingen. We vertellen je graag meer over de kwaliteiten en mogelijkheden uit ons assortiment.

 

Van autoschade afplakband tot professionele high tack schilderstape

Binnen het assortiment van Berkleba onderscheiden we vier maskingtapes. En iedere kwaliteit heeft unieke eigenschappen.  De tapes verschillen in kleefkracht en de tijdsduur waarbinnen ze zonder lijmresten te verwijderen zijn. Ze hebben allemaal een papieren drager, maar zijn door de papiersoort en de bewerking van de drager toch verschillend. Zo heeft de één een zeer dunne drager van rijstpapier, terwijl de ander een papieren drager heeft die geïmpregneerd is zodat de tape vocht- en & verfafstotend is. En elke soort heeft ook een eigen belijming, aangepast op de specifieke eisen die er aan de tape gesteld worden. 

Deze eigenschappen maken elke tape uniek. Het zorgt ervoor dat de ene tape bijvoorbeeld beter geschikt is als professionele schilderstape terwijl de ander het best tot zijn recht komt in de automotive industrie omdat de tape extra goed bestand is tegen hoge temperaturen en vocht.

Maskingtapes van Berkleba

Ben je benieuwd naar welke maskingtape geschikt is voor jouw professionele toepassing? We stellen onze maskingtapes graag aan je voor.

 • 1063: Professionele High Tack schilderstape
  1063 is geschikt voor gebruik in professionele schildersbedrijven en bouwplaatsen. Omdat deze high tack schilderstape ook hecht op onregelmatige of ruwe oppervlakken is hij geschikt voor diverse industriële toepassingen. Ook wordt 1063 vaak gebruikt voor het positioneren van belettering.Deze professionele afplaktape is zonder breuk verwijderbaar zodra de lak opgedroogd is.
  Wil je geen lijmresten na het verwijderen? Dan dien je deze maskingtape binnen 1 dag te verwijderen.
 • 1065: Autoschade afplakband
  Dit is een professionele maskingtape voor de autoschadespecialist. 1065 is geschikt voor diverse soorten autolakken en verf. Groot voordeel van deze maskingtape is dat hij door de belijming van kunstharsrubber optimaal hecht op raamrubbers én geen vlekken veroorzaakt op bestaande lak tijdens het drogen. Doordat de tape goed hecht op de eigen rug (bij overlap) voorkom je dat de tape los kan laten en er spuitnevel neerslaat op ongewenste plaatsen.
  Als je de tape binnen 5 dagen na het droogproces, in de cabine of met behulp van infrarood lampen, verwijdert laat hij geen lijmresten achter.
 • 1065WP: Waterproof autoschade afplakband
  Autoschadespecialisten zijn blij met deze professionele waterproof maskingtape. Deze autoschade afplakband is geschikt voor gebruik in zeer vochtige omstandigheden en/of bij hoge temperaturen. Dankzij zijn waterproof eigenschappen kun je deze tape ook gebruiken bij nat schuren, een van de grootste voordelen van deze maskingtape. Daarnaast is deze tape ook bestand tegen UV- en oplosmiddelen.
  Net zoals zijn broertje, 1065, kun je deze tape binnen 5 dagen zonder lijmresten verwijderen.
 • 1065GOLD
  Wil je zeker zijn van zeer strakke lijnen? Gebruik dan deze zéér dunne maskingtape van hoge kwaliteit rijstpapier. 1065GOLD hecht op kunststof, rubber, glas, (gepoedercoat) metaal en geanodiseerd aluminium. Doordat deze tape UV-, vocht- en verouderingsbestendig is, is hij ook geschikt voor buitentoepassingen. Een veelgebruikte maskingtape in de jachtbouw die ook geschikt is voor twee kleurenwerk.
  Een andere unieke eigenschap van de Goldtape is dat hij tot maximaal 6 maanden zonder lijmresten verwijderbaar is.

 

 

Meer weten?

Wil je advies over de toepassing van maskingtapes? Of ben je benieuwd naar wat we verder voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 024 3660621 of info@berkleba.nl. Onze specialisten helpen je graag verder.