Sinds kort hebben we 3 personen in huis met gespecialiseerde kennis over lijmen. Wim Bögels en Mathijs Rietrae hebben onlangs de opleiding tot ‘European Adhesive Bonder’ (EAB) gevolgd en met een Europees erkend certificaat afgerond. Matthi Rietrae was al European Adhesive Specialist. We kunnen onze klanten nu dus nog sneller helpen met hun vragen over lijmen.

Nieuwe European Adhesive Bonders

De opleiding

Wim en Mathijs hebben hun opleiding gevolgd aan de Lijmacademie. Ze hebben de bijzondere aspecten van het lijmproces leren begrijpen en weten nu hoe ze hier rekening mee moeten houden tijdens het maken van een lijmverbinding. Daarnaast hebben ze een duidelijk beeld gekregen van de relevante samenhang en het belang van werkinstructies

Hun diploma geeft de heren de bevoegdheid om:

  • Zelfstandig lijmwerkzaamheden uit te voeren aan de hand van geschreven werkinstructies
  • Een bijdrage te leveren aan kwaliteitsborging van het lijmproces
  • Afwijkingen te herkennen en weten hoe hiermee om te gaan

Nog meer kennis in huis

Voor onze klanten is het een groot voordeel dat we nu 3 opgeleide mensen in huis hebben met kennis van lijmen. Onze gecertificeerde kennis is aanzienlijk toegenomen en daardoor kunnen we ze nog sneller helpen met al hun vraagstukken over lijmen. Bovendien vergroot hun nieuw opgedane kennis het werkplezier van Wim en Mathijs, doordat ze steeds verder gespecialiseerd raken in hun vakgebied. Je kunt nu bij ze terecht met vragen over toepassingen, hoe bepaalde materialen het best verlijmd kunnen worden, welke voorbehandelingen er nodig zijn, hoe deze uitgevoerd moeten worden, hoe ze moeten lijmen, welke veiligheidsmaatregelen er nodig zijn, het laten uitvoeren van afschuiftesten, MPa-berekeningen en natuurlijk voor advies over lijmsoorten en -technieken. Als er vragen zijn die zij niet kunnen beantwoorden, dan kunnen ze terugvallen op Matthi. Als European Adhesive Specialist gaan zijn kennis en bevoegdheden nog verder.

Hard work pays off

De mannen hebben hard moeten werken om hun certificaat te behalen. De opleiding staat te boek als praktijkgericht, maar bevat toch nog behoorlijk veel theorie. Maar, daar draaiden ze hun hand niet voor om. We zijn heel trots dat ze het voor elkaar hebben gekregen. Wil je advies van ze? Neem gerust contact op!