Er zijn heel wat verschillende tapes en lijmen om materialen met elkaar te verbinden. Het is dus niet vreemd dat er in veel werkplaatsen of gereedschapskisten een grote diversiteit aan tapes en lijmen te vinden zijn. Soms zijn het er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet en niet zeker weet of je de beste keuze maakt voor je klus. Steeds vaker wordt dan ‘dat ene universele product’ gebruikt. Terwijl andere producten, die misschien veel beter zijn voor de toepassing, blijven liggen en zelfs over de datum belanden bij het afval.

Productkeuzekaart

Zonde, vinden wij bij Berkleba. Daarom hebben we, in samenwerking met een van onze klanten, nagedacht over een oplossing: De productkeuzekaart.

Door een inventarisatie te maken van de materiaalsoorten waarmee gewerkt wordt en de werkomgeving waarin materialen gemonteerd worden stellen we een efficiënt pakket van tapes en lijmen samen. Vervolgens maken we een duidelijk en overzichtelijk schema waarin we diverse materialen tegen elkaar uitzetten. Stapsgewijs loodsen we je zo door het keuzeproces heen.

Allereerst maak je in het schema een keuze uit de te verbinden materialen. Daarmee wordt in één oogopslag duidelijk welke lijm of tape geschikt is. In de volgende stap vind je meer informatie over de toepassingen van de tapes en lijmen. Denk daarbij aan gegevens over de afstand die een tape of lijm creëert tussen materialen en de tijd die nodig is tot een product handvast is.

Tenslotte vind je op de productkeuzekaart een advies over de best passende voorbehandeling. Een stap die zeker niet onderschat moet worden. Want de juiste voorbehandeling zorgt voor een optimale en duurzame verbinding.

Keuzekaart

Instructiefilmpjes

Wil je met eigen ogen zien hoe het werkt? Dan scan je de QR-code op de keuzekaart. Die leidt naar korte instructiefilmpjes die je in maximaal 2 minuten laten zien hoe je lijmen en tapes gebruikt op verschillende materialen. De filmpjes zijn ook te vinden via www.berkleba.nl/productkeuzekaart.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je interesse in een productkeuzekaart op maat? Of wil je meer weten over de mogelijkheden die onze lijmen en tapes bieden? Neem dan contact met ons op via telefoon (024-3660621) of e-mail. Wij denken graag met je mee.