Tijdens een op maat gemaakte eendaagse training leren gecertificeerd specialisten van Berkleba professionals alle ins en outs over industrieel lijmen. De training start met theoretische kennis, daarna gaan cursisten zelf aan de slag met het voorbereiden, aanbrengen en testen van diverse proefstukken. Een training wordt afgesloten met een examen. Bij goed resultaat ontvangen cursisten een bewijs van succesvolle deelname.

Training Ebusco Bew

Door de recent gewijzigde Europese regelgeving op het gebied van lijmen wordt opleiden steeds belangrijker. Matthi Rietrae, eigenaar van Berkleba, vertelt: “Veilig én efficiënt werken zijn belangrijke kernwaarden binnen ons bedrijf. We denken graag mee met onze klanten en staan hen waar nodig bij in het optimaliseren van hun productieproces. Het geven van trainingen aan professionals op de werkvloer is voor Berkleba dus een logische stap, ook al is dat voor het overgrote deel van onze producten geen wettelijke verplichting”.

Tijdens een training leren cursisten onder andere over de voorwaarden waar een goede lijmverbinding aan moet voldoen. Daarnaast komen verschillende type lijmsystemen, lijmtechnieken en veiligheid aan bod. Maar ook praktische onderwerpen zoals dagelijkse routines, het instellen van een lijmmachine en het vervangen van lijmcartridges of vaten ontbreken niet in het programma.

“Onze trainingen zijn altijd afgestemd op de klant en de producten die ze gebruiken. Informatie over lijmsoorten die de klant niet gebruikt geven we tijdens een training dus ook niet. Zo krijgen cursisten alleen relevante informatie en leren ze wat ze echt nodig hebben om consistent duurzame en veilige  lijmverbindingen te maken”, vervolgt Matthi. “Op deze manier komen medewerkers goed beslagen ten ijs als zij met industriële lijm aan het werk gaan”.

Heb je interesse in een gepersonaliseerde training van Berkleba binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op per e-mail via info@berkleba.nl of bel ons op 024-3660621.