De afgelopen 12 maanden heeft Mathijs zich aan de hand van een Short Track traject verdiept in het ondernemerschap. Dat deed hij onder begeleiding van Bol Adviseurs. De Short Track Ondernemerschap is een praktische training die je inzicht geeft in alle zakelijke aspecten waarmee je als ondernemer te maken krijgt.

“In april 2021 ben ik gestart bij Berkleba als accountmanager. Op die manier gaf ik mezelf de kans te ontdekken of Berkleba als bedrijf bij mij past en of ik hierin een rol voor mezelf als ondernemer weggelegd zie”, vertelt Mathijs Rietrae. Zijn werk binnen het bedrijf kreeg steeds meer vorm en het idee om Berkleba in de toekomst te gaan overnemen van ouders Matthi & Hanita werd steeds realistischer. “Het leiden van een bedrijf en ondernemen op zich is natuurlijk heel iets anders dan verkopen, waarmee ik me tot nu toe voornamelijk bezig hield binnen Berkleba. Daarom wilde ik me graag meer verdiepen in het ondernemerschap”.

Tijdens de Short Track Ondernemerschap leerde Mathijs meer over onderwerpen als strategie & visie, financieel management, leiderschap, marketing, HRM, ICT en juridische risico’s. “Tijdens de opleiding heb ik vooral geleerd om breder te kijken naar het ondernemerschap. Er kwamen veel onderwerpen aan bod. Ook randzaken die niet direct in je opkomen als je aan je eigen bedrijf of aan leiderschap denkt, maar waar je wel heel veel aan hebt”, vertelt Mathijs. “Een mooi voorbeeld hiervan is cybersecurity. Het is tegenwoordig niet meer de vraag óf je bedrijf wordt gehackt, maar wannéér. Iets wat we bij Berkleba goed op orde hebben. Toch was deze les een reden om onze online veiligheid nog eens extra te laten checken”.

Sinds Mathijs het Short Track programma heeft afgerond heeft hij zijn opgedane ervaring en kennis al meerdere keren in de praktijk gebracht bij Berkleba. Mathijs sluit dan ook af met een bedankje aan adviseur Robin Geerts: “Robin, bedankt voor het interessante traject en de leerzame momenten!”.